Tietoa Seurasta

Aikido Pietarsaaressa

Aikidoa on harjoiteltu Pietarsaaressa 1970-luvun alusta. Trygve Forssten loi perustan seurallemme, kun hän järjesti ensimmäisen näytöksen ja alkeiskurssin palattuaan Tukholmasta. Trygve oli aloittanut Aikido harrastuksen vuonna 1968 opiskellessaan Tukholmassa. Hän järjesti näytöksiä Turussa ja Helsingissä yhdessä opettajansa Ichimura-sensein kanssa keväällä 1970. Nämä näytökset olivat ensimmäiset Suomessa.

Trygve aloitti aikidoharjoitukset myös Pietarsaaressa vuonna 1970, joten seuramme on yksi vanhimmista Aikido-seuroista Suomessa. Kenshu-kan rekisteröitiin virallisesti vuonna 1978.   Seura on harjoitellut useassa paikassa, mm. Pietarsaaren ruotsinkielisessä lukiossa, Kirkkorannalla, Urheilutalolla ja pitemmän aikaa Karviikin hallilla. Ensimmäiset harjoitukset pidettiin painimatolla Toimitalolla.

Nykyään seura harjoittelee Urheilutalolla. Seuran tehtävänä on järjestää Aikido-harjoituksia ja nykyään pidämme harjoituksia kolme kertaa viikossa. Seura järjestää myös mahdollisuuksien mukaan harjoitusleirejä, joita vetää ulkopuolinen ohjaaja. Taso seurassa pysyy korkealla kun seuran jäsenet käyvät säännöllisesti harjoitusleireillä niin Suomessa kun Ruotsissakin.

Seuralla on myös kurssitoimintaa, jota teemme yhteistyössä MPK:n (Maanpuolustuskoulutusyhdistys) kanssa. Aikidoseura Kenshu-Kanin toiminnassa kunnioitetaan aikidon perinteitä ja periaatteita. Seuramme jäsenten tulee omalla tasollaan tuntea olonsa turvalliseksi ja pystyä kehittymään omien valmiuksien, sekä päämääriensä mukaan.

Harjoitteluolosuhteet luodaan opettavaiseksi, kehittäväksi ja hauskaksi, jolloin varmistetaan kaikille aikidokaille hyvä harjoitteluympäristö. Aikidokalle tulee luoda mahdollisuus kehittää itseään ja nostaa tavoitteitaan harjoittelussa ja näin mahdollistetaan aikidokan kehittyminen lajin parissa. Yhdessä teemme työtä seuramme hyväksi. Aikido on kehittävä, mutta rauhallinen kamppailulaji ja sitä harjoitellaan ilman, että vahingoitetaan muita. Aikido ei ole vain liikkeiden fyysistä harjoittelua ja notkeutta, vaan myös kehittymistä henkisellä tasolla. Harjoittelussa pyrimme hakemaan rauhanomaista ratkaisua eri tilanteisiin.