Samuraj-lördag 27.2.2021

Vad kunde en junior-samuraj hitta på lördagen innan sportlovet? Jo, att samlas med andra junior-samurajer för lekar och annat skoj! Lördagen 27.2.2021 samlades föreningens juniorer till en av våra omtyckta samuraj-lördagar. Dagen påbörjades kl. 10 så det var bara att gnugga sömnen ur ögonen med torktumlar-uppvärmning som minsann gjorde alla alerta och redo för dagens program. Fallträning på tatamin varvades med fall på tjocka röda madrassen som inbjöd samurajerna att ta ut svängarna i mera utmanande fall.

Samurajerna fick utföra tekniken ”shihonage” och även ta del av hur ett högt, hårt och ljudligt fall kan se ut. Medhavd lunch intogs på röda mattan, dvs. i mitten av dojon och efter denna energi-tankning delades gruppen. En grupp fick ta sig an fartfyllda lekar och den andra gruppen tog sig an en kreativ frågesport. Därefter bytte grupperna aktiviteter sinsemellan. Den kreativa frågesporten ledde till två fina målade konstverk och grupperna fick ta del av varandras målningar av drakar, hästar, samurajer och hakamas. Innan avslutning skulle ännu sista slutspurten på samuraj-hinderbanan avklaras.

Hinderbanan bjöd på rörelseglädje och utmaningar gällande bl.a. samarbete och balans. Efter en parvis stretch avslutades dagen kl. 13 och junior-samurajerna for nöjda hem för en välbehövlig återhämtning inför sportlovsveckan.

Kategorier:
Okategoriserade